niedziela, 9 sierpnia 2015

Z głową w kuchni : Gazpacho, czyli hiszpański chłodnik

Po długiej nieobecności wracam do Was z nowym kulinarnym cyklem postów.
Z faktu, że upały zagościły na dobre w Polsce i nie mają jeszcze zamiaru odejść, polecam Wam orzeźwiające hiszpańskie gazpacho, które sprawdza się świetnie, kiedy nie chce nam się jeść nic ciężkiego w taką pogodę. Szybkie danie, a jakże smaczne!




Składniki :

  • 4 pomidory 
  • Papryka 
  • Ogórek 
  • 3 ząbki czosnku 
  • Cebula 
  • Łyżka octu jabłkowego 
  • 4 łyżki oliwy 
  • 2-3 kromki pieczywa pszennego 
Wykonanie  :

Obieramy czosnek, a następnie blendujemy go z chlebem i oliwą. 


Obieramy i przygotowujemy warzywa.  


Wszystko miksujemy. 


Na koniec doprawiamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mocno się schłodziło. 








1 komentarz: