Po długiej nieobecności wracam do Was z nowym kulinarnym cyklem postów.
Z faktu, że upały zagościły na dobre w Polsce i nie mają jeszcze zamiaru odejść, polecam Wam orzeźwiające hiszpańskie gazpacho, które sprawdza się świetnie, kiedy nie chce nam się jeść nic ciężkiego w taką pogodę. Szybkie danie, a jakże smaczne!
Składniki :
- 4 pomidory
- Papryka
- Ogórek
- 3 ząbki czosnku
- Cebula
- Łyżka octu jabłkowego
- 4 łyżki oliwy
- 2-3 kromki pieczywa pszennego
Obieramy czosnek, a następnie blendujemy go z chlebem i oliwą.
Obieramy i przygotowujemy warzywa.
Wszystko miksujemy.
Na koniec doprawiamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby mocno się schłodziło.
Wygląda przepysznie, na pewno spróbuje! :)
OdpowiedzUsuń